Společně pro Bohumínsko .... jedeme dál

I během jarních prázdnin pokračovali dva z našich partnerů z projektu Společně pro Bohumínsko v realizaci dětských komunitních táborů.

Sportovní klub Dětmarovice připravil pětidenní program pro 19 dětí a v Doubravě pak 17. pionýrská skupina, vyplnila prázdninový čas 18-ti dětem.

Prostřednictvím dotace z Operačního programu Zaměstnanost Plus byla těmito partnery poskytnuta podpora při řešení problémů s péčí o děti v době jarních prázdnin celkem 30 rodinám, kdy 37 dětí mohlo strávit volný čas spolu se svými kamarády. MAS Bohumínsko pak ze získané dotace uhradilo výdaje ve výši přibližně 56 tisíc korun.

Stejně jako v době jarních prázdnin pokračovala aktivita komunitních táborů, tak i nadále probíhaly a stále probíhají aktivity dalšího z našich partnerů – Dobrovolnického centra Adra Havířov, s cílem zvýšit počet dobrovolníků v území MAS Bohumínsko a jejich prostřednictvím pomoci seniorům a osobám se zdravotním postižením zvýšit sociální kontakty a umožnit jim smysluplné trávení volného času. V prvních dvou měsících letošního roku tak dobrovolníci realizovali například, ve spolupráci s rychvaldských spolkem Soul - muzikohraní v domově pro seniory v Petřvaldě a bohumínském domově Cesmína. Kurz relaxačního kreslení Zentangle proběhl v rychvaldském senior parku. Společné venčení psů klienty domova se zvláštním režimem a chráněného bydlení bohumínského Domova Jistoty se stalo již tradiční aktivitou.

Výběr a příprava nových dobrovolníků, ale i následná podpora činnosti stávajících dobrovolníků, kteří svůj čas věnují klientům nejen v zařízeních sociálních služeb, ale i jejich domácnostech na území MASky, je financována v rámci našeho projektu Společně pro Bohumínsko z OPZ+, reg. č. CZ.03.02.01/00/22_008/0000224.

 

Fotogalerie

Vyhledávání