Společně pro Bohumínsko v režii seniorů - Jak si aktivně zpestřit volný čas

Setkávání se s přáteli a sdílení zájmů je důležité pro všechny, a to i pro seniory.

Besedy v seniorklubech jsou skvělým způsobem, jak se dozvědět něco nového, pobavit se a zároveň nebýt sám.

A co je nejdůležitější, senioři si je dokáží uspořádat sami!

Senioři se čím dál více aktivně zapojují do organizace volnočasových aktivit. Jednou z oblíbených forem jsou besedy, které jim umožňují sdílet své znalosti a zkušenosti, učit se novým věcem a zároveň se bavit v přátelské atmosféře.

Témata jsou velmi pestrá a různorodá. Ať už se jedná o historii, umění, cestování, zdraví, vaření, zahradničení, nebo cokoliv jiného, co všechny baví.

Často jsou také oslovování odborníci na dané téma, ať už z řad profesionálů, nebo zkušených místních seniorů. 

Vždy je k dispozici i drobné občerstvení a pití.

Tato setkání jsou ideálním způsobem jak v seniorském věku získat nové informace a znalosti, seznámit se s novými lidmi a navázat přátelství, podpořit aktivní životní styl a duševní zdraví, sdílet své zájmy a zkušenosti s ostatními a aktivně bojovat proti pocitu osamělosti a izolace.

Projekt MAS Společně pro Bohumínsko, reg. č. CZ.03.02.01/00/22_008/0000224 je na toto téma specifiky zaměřen a tyto aktivity podporuje již od loňského dubna. 

Našim aktivním seniorům se v posledním půlroce povedlo zorganizovat následující aktivity:

Pohybově poznávací aktivity po okolí se soutěžními úkoly, Vánoční posezení a dodržování tradic a adventní tvoření, soutěžní tvořivé odpoledne. Aktivní senioři se také nezapomněli věnovat klientům v DPS a uspořádali pro ně aktivní zpestření ve formě různých kvízů anebo procvičení motoriky. Seniory také navštívili zástupci měst a obcí. Český červený kříž proškolil v poskytování první pomoci. Zároveň se také dozvěděli zajímavosti o myslivosti v území. V plánu jsou rovněž oslavy blížícího se Mezinárodního dne žen, velikonoční tvoření a workshopy.

 

MAS Bohumínsko - Pomáháme regionu

 

 

                                 Bohumín                                                                                                                       Dětmarovice

 

Fotogalerie

Vyhledávání