IROP II – pracujeme na plné obrátky :-)

I přes počáteční zpoždění při zveřejňování podmínek a vyhlašování průběžných výzev pro MAS ze strany řídícího orgánu to vypadá, že máme dobře nakročeno splnit milník v čerpání programového rámce IROP.

Programový rámec IROP jede již v plném proudu. První tři výzvy jsme již úspěšně zadministrovali a ukončili s doporučením k podpoře u 8 projektů. Projekty jsou již v administraci na Centru pro regionální rozvoj a pomalu se začínají realizovat. Polovina z nich by měla být fyzicky dokončena ještě letos.

Od poloviny srpna 2023 jsme doposud vyhlásili výzvy téměř na celou alokaci tohoto programového rámce. Z původních 31,5 mil. Kč, jež máme na toto období k dispozici, máme nyní v projektech v kladných stavech skoro 21,5 mil. Kč, tj. zbývá přerozdělit necelých 10 mil. Kč. Tyto zbývající prostředky budou směřovat do památek a knihoven a dále do dočerpávacích výzev opatření Vzdělávání a Hasičů. MAS Bohumínsko momentálně připravuje tyto tři výzvy. Jejich vyhlášení předpokládáme v dubnu a květnu tohoto roku.

Fotogalerie

Vyhledávání